Be Excellent To Each Other

And, you know, party on. Dude.

All times are UTC [ DST ]




Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Wordpress question
PostPosted: Sun Aug 15, 2010 19:55 
User avatar
Goth

Joined: 31st Mar, 2008
Posts: 3742
Any idea why images won't align centre when they have a caption?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Sep 06, 2010 20:23 
User avatar
Worst

Joined: 30th Mar, 2008
Posts: 6107
I have another question (sadly not an answer, excited Nirejhenge):

Having just moved my blog from Blogger to Wordpress, is there any way I can quickly change every link (when I link to a Blogger tag, really) to the relevant Wordpress label?

In fact, as I have my .com, I'll be pointing it there anyway, so would only need to change 'tag' to 'label' in the links. Or am I fucked?

_________________
>Image<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Sep 06, 2010 20:39 
Awesome
User avatar
Yes

Joined: 6th Apr, 2008
Posts: 11743
If you run it through the Wordpress importer will it not do that for you?

_________________
Always proof read carefully in case you any words out


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Sep 06, 2010 20:40 
User avatar
Worst

Joined: 30th Mar, 2008
Posts: 6107
It's imported all the posts and comments. Are links another one? Is it smart enough to do that?

[edit] It can convert categories to tags. Might just do that.

_________________
>Image<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Sep 06, 2010 20:46 
User avatar
Excellent Moose

Joined: 3rd Apr, 2008
Posts: 171
Nirejhenge wrote:
Any idea why images won't align centre when they have a caption?


Hmm mine are OK So I'm guessing its something to do with your templates style sheet, my caption bit in style.css looks like:

Code:
/* Captions */
.aligncenter,
div.aligncenter {
   display: block;
   margin-left: auto;
   margin-right: auto;
   max-width: 100%; /* How much width does the whole caption take up? */
   height: auto;
}

.wp-caption {
   border: 1px solid #ddd;
   text-align: center;
   background-color: #f3f3f3;
   padding-top: 4px;
   margin: 10px;
   -moz-border-radius: 3px;
   -khtml-border-radius: 3px;
   -webkit-border-radius: 3px;
   border-radius: 3px;
}

.wp-caption img {
   margin: 0;
   padding: 0;
   border: 0 none;
   max-width: 98%; /* How much width does the image take up, 100% == no border */
   height: auto;
}

.wp-caption p.wp-caption-text {
   font-size: 11px;
   line-height: 17px;
   padding: 0 4px 5px;
   margin: 0;
}
/* End captions */


I'm no CSS or Wordpress guru though so might be barking up the wrong tree.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Sun Jun 30, 2019 9:02 
User avatar

Joined: 27th Mar, 2008
Posts: 20755
Hi folks,

I hope that somebody can help me with a question (perhaps @Jem ?)

Problem: I write about knitting patterns/projects, and I always give the same information at the end of each post. Or I try to. Sometimes I forget a bit, or give it in the wrong order. I'd love to be a bit more consistent, and though I could edit an old post to try and get the same formar the truth is I never do and when I do try I'll inevitably forget one day and then format it all differently, then copy that different one for the next six until I forget and it changes again.

So, what I'd like is a sort of little form I could fill in on the back end of wordpress with the fields I need so that it would output the formatting and fields the same way each time and I could insert it with a short code or whatever.

I'm sure there must be plugins for this, but I don't know what to search for in the plugins database. Any ideas what it might be called?

_________________
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Sun Jun 30, 2019 10:14 
SupaMod
User avatar
Est. 1978

Joined: 27th Mar, 2008
Posts: 67073
Location: Your Mum
You're looking for a template, aren't you?

_________________
Grim... wrote:
I wish Craster had left some girls for the rest of us.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Sun Jun 30, 2019 10:24 
User avatar
Comfortably Dumb

Joined: 30th Mar, 2008
Posts: 10820
Location: Sunny Stoke
Mimi wrote:
I'm sure there must be plugins for this, but I don't know what to search for in the plugins database. Any ideas what it might be called?


You might find Shortcoder useful. I use it a lot on ConsoleMAD - it just enables me to create snippets of content and then I just drop them in with a shortcode into my product pages. It also adds a button to the editor so that you can just pick from a list of your snippets and quickly insert it.

_________________
Consolemad | Under Logic
Curse, the day is long
Realise you don't belong


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Sun Jun 30, 2019 10:26 
User avatar

Joined: 27th Mar, 2008
Posts: 20755
Grim... wrote:
You're looking for a template, aren't you?


Am I? Maybe, I honestly don’t know the best way to do it.

I’ve made templates before when I’ve wanted to make pages that display content in a specific way (such as the header image and three lines of text for all of the posts of crafts I’ve made with Darwin, for example) but I’ve never used them with posts. All the content that goes before what I’m going to call the ‘post footer’ would be different in format, but if I can make a post template where I can use the area above the footer however I wish and format some dummy text to enter for the footer that would work.

I’ll have a look tonight! Ta Grim... x

Ooh, and Devilman! That also sounds brilliant. I’ll check that out this evening (apologies, you were posting at the same time as me do I almost missed your message x)

_________________
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Sun Jun 30, 2019 12:59 
User avatar

Joined: 27th Mar, 2008
Posts: 20755
Russell tells me I’ve already set up some kind of shortcode snippet formatted for exactly this use. I have no idea where it is but I’ll look tonight.

_________________
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Jul 01, 2019 10:44 
User avatar
sneering elitist

Joined: 25th May, 2014
Posts: 2336
Location: Broseley
Mimi, the way I'd do this is to use the built in WordPress 'Custom Fields', which allows you to set fields on a per-post basis. You can then fill them in one the relevant posts and automatically display those fields on a post in the single post template. This method would require a tiny bit of coding but am happy to help if you find your shortcode thingymabob doesn't do what you need.

_________________
i make websites


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Jul 01, 2019 11:35 
User avatar

Joined: 27th Mar, 2008
Posts: 20755
Jem wrote:
Mimi, the way I'd do this is to use the built in WordPress 'Custom Fields', which allows you to set fields on a per-post basis. You can then fill them in one the relevant posts and automatically display those fields on a post in the single post template. This method would require a tiny bit of coding but am happy to help if you find your shortcode thingymabob doesn't do what you need.

Thank you, Jem! I don’t have a shortcode thingamajig as far as I can see. I may once have done, maybe on my old site. Or maybe Russell is thinking of something else, perhaps the custom fields. I know I did set up custom fields on my old website, years and years ago, but if I had them for this one they’ve disappeared.

I couldn’t find anything to do with this when I looked today so it either means I have deleted something, or Russell is speaking g about a previous incarnation of my site, or I’m just not seeing it.

So, I know I’ve done this in the past, so I’ll have a look to setting it up again with Russell’s help tonight and hopefully we’ll get that done with custom fields. If we get stuck with anything I’ll see if you have any advice, but I’m hopeful as if I know I managed it some ten or so years ago. Thank you! x

_________________
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Jul 01, 2019 11:44 
User avatar
sneering elitist

Joined: 25th May, 2014
Posts: 2336
Location: Broseley
It may be that WordPress is hiding the custom fields input from you (which it does by default IIRC). On the Edit Post page, click the Screen Options tab top right, make sure that Custom Fields is ticked. This will at least show you the interface for adding them and then you can figure out if you need to add anything to your template or whatever. Good luck :D

_________________
i make websites


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wordpress question
PostPosted: Mon Jul 01, 2019 13:46 
User avatar

Joined: 27th Mar, 2008
Posts: 20755
No, I have it there, I just don’t have any previously set up custom fields in it. If there ever were any I seem to have deleted them :D

_________________
ImageImage


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Columbo, krazywookie, Majestic-12 [Bot], markg, Vogons and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search within this thread:
You are using the 'Ted' forum. Bill doesn't really exist any more. Bogus!
Want to help out with the hosting / advertising costs? That's very nice of you.
Are you on a mobile phone? Try http://beex.co.uk/m/
RIP, Owen.

Powered by a very Grim... version of phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.